image
 |  9 6 Листопада 2017 | 08:13

Двоє громадян України фігурують у нових офшорних паперах

Два громадянина України фігурують у нових офшорних паперах, які оприлюднили журналісти Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) 5 листопада 2017 року.

Це випливає з так званих "Райських паперів" на сайті ICIJ.

Йдеться про Антона Пригодського, колишнього народного депутата від Партії регіонів і друга екс-президента Віктора Януковича, та Валерія Вощевського, колишнього віце-прем'єр-міністра від Радикальної партії.

За даними консорціуму журналістів, Пригодський - єдиний акціонер ТОВ "ТЮК", компанії, що зареєстрована у 2013 році на Мальті, основною діяльністю якої є "здійснення судноплавної діяльності", включаючи придбання суден.

Згідно з фінансовою звітністю ТОВ "ТЮК" , поданою у 2015 році, станом на 31 грудня 2014 року, активи компанії оцінювалися приблизно в $6,6 млн і складалися з будівництва суден. Він також повідомив, що втрати склали близько $25,1 тис., що дозволило йому не платити податки на прибуток у 2014 році згідно з документом. Файл також показує, що ТОВ "ТЮК" у липні 2015 року погодився орендувати моторну яхту Santa Maria T, побудовану в Нідерландах, без імені користувача.

Пригодський став акціонером Ala Int. Ltd. У грудні 2015 року, за даними реєстру Мальти. Компанія була заснована в 2011 році і займається кількома напрямками бізнесу: сільське господарство, управління майном та придбання прав інтелектуальної власності.

Вощевський числиться як один із двох акціонерів та директорів Marfa Holding Ltd. разом із Марвіч Борг, громадянином Мальтійської Республіки, в реєстрі компаній Мальти. Марфі Холдинг зареєстрували 10 грудня 2013 року в Мальті. Вощевський має 1080 акцій, а Борг - 120.

"Вощевський, здається, не виявив свою зацікавленість у Marfa Holding Ltd., коли він зайняв посаду, але незрозуміло, чи був він зобов'язаний. Була також певна суперечка щодо того, чи має він мальтійське громадянство після того, як питання було порушено членом парламенту України. Вощевський заперечував, що він є громадянином Мальти. Компанія з'явилася в "розпуску" в Мальтійському реєстрі компаній у жовтні 2017 року", - повідомляється в "паперах".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити