image
 |  0 6 Липня 2020 | 21:41

Два луцькі дитсадки, які закрили через COVID–19, відкриють до кінця тижня (ВІДЕО)

Луцькі садки № 36 та 37, у яких зафіксували випадки коронавірусу, мають намір відкрити наприкінці тижня, розповіла Суспільному начальниця управління освіти міської ради Зіновія Лещенко.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Зі слів Зіновії Лещенко, станом на 6 липня працівники дошкільних закладів здорові.

«Окремі лікувалися вдома, хвороба протікала у легкій формі. У двох інших, які були госпіталізовані хвороба була у легкій формі, люди виписані, інших захворівших немає», - каже начальниця управління освіти.

Нагадаємо, 25 червня коронавірус лабораторно підтвердили у двох працівників луцького дитсадка №37. Також COVID-19 виявили у викладачки музики дитсадка №36. Тоді ці два заклади закрили. Решта працює у звичному режимі.

Нині в садочках Луцька перебуває 2500 дітей. Загалом в обласному центрі працюють 39 ЗДО з 42, - каже Зіновія Лещенко. Один садок не працює в Прилуцькому старостинському окрузі - тут батьки не виявили бажання віддавати дітей у групи.

Кореспонденти Суспільного побували у дитсадку №27 і дізналися, як там дотримуються правил карантину та чи є недужі на коронавірус серед персоналу та вихованців.

За вихідні, у Луцьку виявили 24 випадки зараження коронавірусом, - розповів керівник Луцького міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін. З його слів, від початку епідемії захворіло 40 дітей.

Що відомо

- Дитсадки у Луцьку через пандемію коронавірусу зачинили в середині березня. Усіх педагогів відправили у відпустку.

- 41 дитсадок дозволили відкрити 3 червня. Тоді у дошкільні навчальні заклади обласного центру прийшло 1187 дітей.

- Від 22 червня, рішенням обласної комісії ТЕБ та НС дитячі заклади на території Волині мали припинити роботу. У Луцьку міська влада вирішила не посилювати карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Жидичині організували благодійний арт-пікнік для порятунку онкохворого хлопчика

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити