image
 |  2 8 Лютого 2022 | 19:09

Дві волинські громади - у десятці найкращих в Україні

Громади Володимира і Нововолинська – у десятці найкращих громад України за інституційною привабливістю.

Про це повідомили на сторінці Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу.

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» представив триста кращих малих та середніх України громад (до 150 тисяч мешканців) станом на 1 січня 2022 року, відповідно до «Всеукраїнського рейтингу інституційної спроможності та сталого розвитку громад».

Володимир-Волинська громада посіла у цьому рейтингу шосте місце, поліпшивши свій результат, у порівнянні з тогорічним, на три позиції.

Нововолинська громада – на 9 місці.

 Зауважимо, що рейтинг враховує 40 критеріальних показників та відображає інституційну привабливість громад. Серед критерій, за якими оцінювалися громади: наявність конкретних дій у співпраці з іншими громадами, активність громади протягом сталого часу, участь громади в міжнародних проєктах, громадський бюджет, інвестиційний паспорт громади, наявність бренду, стратегії, доходи громади тощо.

Фахівці фонду «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» черпають інформацію з сайту громади, анкети, яка заповнюється працівниками муніципалітету і надається фондом на запит громади, або департаментами ОДА та облрад, а також з відкритих джерел та громадських звернень з документальними підтвердженнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову на грані антирекорду: на Волині — 1138 нових випадків коронавірусу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити