image
 |  347 20 Квітня 2024 | 10:24

Двоє лучан організували наркопритон в приміщенні підприємства

У Луцькому міськрайонному суді розглядали справу двох лучан за придбання та зберігання наркотиків. Чоловіки в орендованому приміщенні на одному з місцевих підприємств зберігали та вживали психотропи і запрошували туди охочих приєднатися.

Тепер лучани постали перед судом, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», пише ВолиньЮА. 

«Діючи умисно з корисливих мотивів, за попередньою змовою з іншою особою, відносно якої провадження зупинено, в невстановленому часі та місці, але не пізніше ніж 06.07.2022 року, незаконно придбав і зберігав з метою подальшого збуту психотропну речовину амфетамін та особливо небезпечний засіб канабіс», – прокоментував прокурор Ігор Смага.

Поки судовий розгляд триває лише над одним фігурантом, адже другий обвинувачений нині проходить військову службу та боронить країну. Тому стосовно нього виділили окреме провадження.

Підозрюваний, присутній на судовому засіданні, свою вину визнав, але частково. За його словами, дійсно купував і вживав із друзями психотропи, але в жодному разі не мав на меті продавати їх іншим.

«На «Луцькпластмасі» займався підприємницькою діяльністю. І під час мого там перебування заходили знайомі й за деякий час сформувалася така компанія, яка вживала там заборонені наркотичні засоби. Щоб приходили як у магазин, то такого не було в нас. І хотів би ще зазначити, що я цілком визнаю свою вину, що я зберігав і намагався придбати ці незаконні речовини. В мене була залежність. Зараз її немає», – розповів обвинувачений.

Він запевнив, що до таких дій його довели обставини в житті та проблеми з роботою. Мовляв, через складнощі почав вживати, а там і компанія однодумців сформувалася. Просив суд суворо не карати, аргументуючи тим, що має дітей та хоче щоб ті росли з батьком.

«Хотів би просити шановний суд у такий складний момент для держави дати мені можливість нормально займатися своєю сім’єю, щоб вони виросли нормально з батьком. І хотів би зазначити в своєму останньому слові, що я не визнаю збут. Хотів би зазначити те, що з метою збуту я це не купував, а купував із метою вживання», – наголосив чоловік.

Чоловіка визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень і присудили дев’ять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька спіймали нетверезого водія (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити