image
 |  4 14 Вересня 2020 | 18:16

Двох поляків, які ображали українку в потязі й погрожували смертю, покаpали

Окружний суд Вроцлава виніс вирок двом громадянам Польщі за зневаження українки та погрози на національному підгрунті.

Про це йдеться на Facebook-сторінці адвокатеси Йоанни Вендриховської, повідомляє «YAVP.PL».

Інцидент мав місце в лютому 2020 року в потязі, яким громадянка України поверталася з Кракова до Вроцлава. Жінка хотіла зайняти своє місце в вагоні, натомість у відповідь від поляків почула образливі вислови на кшталт «ukraińska k**wa», і що вона повинна «w******lać».

«Всі ці слова були сказані лише тому, що «полька повинна уступити місце якійсь українці», а така ситуація в розумінні «правдивих поляків» не є до сприйняття. Один з чоловіків опустився до того, що почав погрожувати жінці смертю», - зазначає адвокатеса Йоанна Вендриховська.

У вагоні потягу було чимало пасажирів, але ніхто не відреагував на образи та погрози на адресу українки. На цю обставину суд також звернув увагу, який зазначив, що поведінка свідків є недопустимою, адже суспільство повинно чинити супротив мові ненависті.

Рішенням суду одного з поляків, який вже мав проблеми із законом в минулому, покарали 6 місяцями в'язниці. Також він має сплатити скривдженій українці 4 тис злотих в якості компенсації. Іншого обвинуваченого покарали штрафом, крім цього він також має заплатити українці компенсацію в розмірі 2 тис злотих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляк хотів потайки ввезти в Україну майже 20 тисяч фунтів і втратив більше половини

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити