image
 |  0 5 Червня 2020 | 15:11

Джордж Флойд у минулому відсидів за жорстоке пограбування і мав проблеми з наркотиками

Афроамериканець Джордж Флойд, який загинув у Мінненаполісі, відсидів у в'язниці 5 років за напад на приватний будинок і пограбування вагітної жінки, погрожуючи їй пістолетом.

Про це пишуть американські ЗМІ.

Глава поліцейської профспілки Міннеаполіса Боб Кролл заявив, що не потрібно забувати про кримінальне минуле самого загиблого. Водночас, він звернув увагу на те, що провідні ЗМІ країни намагаються замовчувати і не афішувати факти кримінального минулого Джорджа Флойда.

«Про що мовчать, так це про жорстокк кримінальну історію Джорджа Флойда, - йдеться в листі Кролла, опублікованому в соцмережах. - Засоби масової інформації не будуть це транслювати».

Проблеми із законом у Флойда почалися ще у 90-х роках. У 1997 році Джорджа звинуватили в зберіганні наркотиків. У серпні 1998 року він здійснив спробу крадіжки із застосуванням вогнепальної зброї - за це йому довелося провести 10 місяців у в'язниці округу Харріс.

На початку 2000-х Флойд кілька разів потрапляв у поле зору правоохоронних органів через зберігання наркотиків.

Найбільший свій термін - п'ять років в'язниці - він отримав в 2009 році за напад і пограбування. Для нападу на приватний будинок Флойд і компанія бандитів розробили цілий план.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Або надайте докази, або йдіть у ср*ку», - лідер «Бумбоксу» записав політичне відео

Його співучасник видавав себе за водопровідника. Коли жінка відкрила двері, вона зрозуміла, що цей чоловік не той, за кого себе видає, і спробувала закрити двері. Але не встигла. У цей момент до будинку під'їхала машина, з якої вийшли п'ятеро бандитів. Найбільший з них (потерпіла пізніше впізнала його як Флойда) проник всередину, приставив пістолет до живота господині і змусив її пройти в кімнату. «Потім він приступив до обшуку місця проживання, - йдеться в матеріалах кримінальної справи, - в той час, як інший озброєний підозрюваний охороняв постраждалу».

Не знайшовши наркотиків і грошей, чоловіки забрали коштовності і мобільний телефон жінки та зникли на машині. Але сусід встиг сфотографував номерний знак автомобіля і бандитів швидко знайшли.

Джордж Флойд визнав себе винним в скоєнні тяжкого злочину першого ступеня і був засуджений у квітні 2009 року до п'яти років в'язниці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити