image
 |  2 24 Грудня 2019 | 13:12

Е-квиток у Луцьку: повідомили суму штрафів для «зайців»

Вже п'ятий день, як луцький громадський транспорт повністю перейшов на безготівкову оплату. Щодня у маршрутках і тролейбусах Луцька понад сто тисяч пасажирів платять за проїзд електронними квитками.

Досі до нововведення звикли не всі. Водій маршрутки номер 31, яка сполучає Луцьк з селом Боголюби, каже - найчастіше готівкою платять жителі села. Лучани ж, навпаки, все частіше користуються е-квитками.

Пасажири, які перейшли на електронний розрахунок, кажуть - це набагато зручніше.

Але все ж досі залишаються й ті, хто платять готівкою. Хтось через те, що досі не купив електронний квиток. А ще доволі часто готівка йде в хід, коли маршрутка переповнена, а пасажир заходить через задні двері.

У міськраді попереджають - якщо в пасажира не буде електронного квитка, або ж він їхатиме "зайцем" - йому виписуватимуть штраф у двадцятикратному розмірі.

За словами чиновника, відповідальність буде і на водієві, бо саме він повинен контролювати, чи платить пасажир.

Читайте також: У Луцьку просять перевірити законність встановлення огорожі

Такі рейди проводитимуть спільно із "Укртрансбезпекою" вже найближчим часом. Також міськрада вимагатиме, аби самі перевізники створили відділи контролю. Їх працівники повинні будуть перевіряти пасажирів і штрафувати "зайців".

Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити