image
 |  7 26 Квітня 2020 | 17:43

Ехо історії - літак Іл-18Б: остання посадка із зупинкою на проспекті Молоді в Луцьку

З висоти пташиного польоту показали літак Іл-18Б, встановлений на проспекті Молоді на початку 80-их років минулого століття.

Світлини у мережі Фейсбук опублікували на Vysoko.ua.

Як пише Українська Вікіпедія та Igotoua - Туристичний гід Україною, літак Іл-18Б встановлений на початку 80-х на вулиці Ворошилова (нинішній проспект Молоді) Луцька. Він є одним із 64 літаків Іл-18Б, що побудовані в 1958-1959 роках. Літак перегнали на аеродром у Прилуцькому, після чого тягачем дотянугнули в житловий квартал.

У той час він був авіапам'ятником радянської цивільної авіації. Його розташували на просторому бетонному майданчику. Транспортний засіб, довжина якого 35,9 метрів і висота - трохи більше 10 метрів, вписався в архітектуру густозаселеного району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька легковик рухався «проти шерсті» (ВІДЕО)

На початку 80-х літак використовувався як дитячий кінотеатр. На початку 90-х тут тривалий час був заклад харчування й мав назву Бар-літак.

За даними Комунальна нерухомість - comproperty.in.ua, у 1996 році його вивели з комунальної власності і його приватизувало місцеве підприємство. У 2000-х об'єкт закрили - і досі сам він не використовується, а його майданчик використовується як платна автостоянка.

    

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити