image
 |  5 28 Грудня 2021 | 14:52

Екоінспекція подала до суду на волинський лісгосп

Державна екологічна інспекція у Волинській області звернулася до Господарського суду Волинської області із позовною заявою про відшкодування державним підприємством «Прибузьке лісове господарство» шкоди у сумі 51 824,49 грн, завданої внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Інспектори Державної екологічної інспекції у Волинській області в період з 05.05.2021р. по 19.05.2021р. провели планову перевірку ДП «Прибузьке лісове господарство».

У ході перевірки були виявлені порушення вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища, а саме:

1) На ділянці вибіркової санітарної рубки площею 1,3 га, Куснищанського лісництва ДП «Прибузький лісгосп», не дотримано вимоги технологічного процесу розробки лісосіки, внаслідок чого пошкоджено до ступеня неприпинення росту 5 дерев породи «сосна звичайна». Розмір заподіяної шкоди – 11 436, 51 грн.

2) На ділянці суцільної рубки головного користування площею 1, 2 га Гупалівського лісництва ДП «Прибузький лісгосп» незаконно зрубано 7 дерев породи «сосна звичайна», які не підлягали вирубуванню. Розмір заподіяної шкоди – 33 808, 45 грн. Окрім того, внаслідок недотримання технологічного процесу при розробці лісосіки пошкоджено до ступеня неприпинення росту 2 дерева породи "сосна звичайна" за межами візиру лісосіки. Розмір заподіяної шкоди – 4 579, 53 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська митниця виставила на аукціон тисячі живих троянд (ФОТО)

Усього розмір шкоди, заподіяної лісу внаслідок пошкодження дерев до ступеня неприпинення росту, а також внаслідок незаконних рубок дерев, виявлених на територіях Куснищанського та Гупалівського лісництв ДП «Прибузький лісгосп», становить 51 824, 49 грн.

Претензію отримало підприємство 02.07.2021р., але на цей час вимоги претензії так і не виконало, а заподіяна державі шкода залишилась не відшкодованою, що й стало підставою для звернення з позовом до Господарського суду Волинської області.

Судовий розгляд справи – попереду. Очікуємо, що ДП «Прибузький лісгосп» понесе відповідальність за шкоду, заподіяну внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства та відшкодує завдані державі збитки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити