image
 |  7 28 Січня 2021 | 18:52

Екоінспекція погрожує призупинити вивіз сміття з Луцької громади (ВІДЕО)

Окрім сміттєзвалища у Брищі, ще 11 сміттєвих полігонів на Волині – переповнені.

Потужності сміттєвого полігону у Брищі

Полігон у Брищі розрахований на мільйон 130 тисяч метрів кубічних сміття. Зараз, каже заступник начальника Держекоінспекції області Олександр Ткачук, на сміттєзвалищі 3 мільйони 370 тисяч метрів кубічних сміття.

Щомісяця на полігон комунальники вивозять 24 тонни пластикових пляшок та 948 тонн змішаного сміття, - каже виконувач обов'язків директора КП "Луцькспецкомунтранс" Володимир Марценюк.

Потрібен новий полігон, - екологи

Найбільша проблема Брище, - каже еколог Василь Іванців, - близькість до населеного пункту. У селі неприємний запах, легке сміття вітер роздуває та заносить у Брище. Друга проблема: це – фільтрат. Він потрапляє у ґрунтові води, використовувати ці води без очищення та без додаткових затрат люди не можуть, тому що вона забруднена.

"Для Брища полігон – катастрофа", - каже місцевий житель Всеволод. З його слів, сморід, пил, нечиста вода дошкуляють жителям кількох навколишніх сіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як волинські «бізнесмени» заробляють на негативних тестах Covid-19

"Час ще є", - директор департаменту ЖКГ

Директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк вважає, що час для розв'язання проблеми у Брищі ще є до кінця 2021 року. Саме до того часу діє паспорт твердих побутових відходів у Брищі.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити