image
 |  5 10 Січня 2022 | 22:31

Екоінспекція Волині виявили порушення на території Устилуга

Державна екологічна інспекція у Волинській області перевірила дотримання вимог природоохоронного законодавства Устилузькою міською радою.

Про це інформують на сайті екоінспекції.

У ході перевірки було встановлено ряд порушень. Був складений акт перевірки та направлена вимога щодо приведення у відповідність із законодавством прийнятих рішень та усунення виявлених перевіркою порушень.

Зокрема, Держекоінспекція вимагає виконання таких пунктів:

1. Вирішити питання щодо розміщення на своїй підпорядкованій території об`єктів поводження з відходами, а саме для: збирання, зберігання, сортування, оброблення, перероблення, утилізації, видалення, знешкодження та захоронення відходів та здійснити в повному обсязі контроль за раціональним використанням та безпечним поводженням з відходами на своїй території.

2. Організувати в повному обсязі збирання і видалення відходів дрібних виробників, а також організацію роздільного збирання корисних компонентів цих відходів.

3. Забезпечити контроль за діяльністю суб'єктів підприємницької діяльності у сфері поводження з відходами, а саме: за операціями щодо збирання, перевезення, зберігання, сортування, оброблення утилізація, видалення, знешкодження та захоронення відходів.

4. Забезпечити здійснення контролю за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері поводження з побутовими та виробничими відходами та розгляд справ про адміністративні правопорушення або передача їх матеріалів на розгляд інших державних органів у разі порушення законодавства про відходи.

5. Забезпечити виявлення та облік безхазяйних відходів у порядку, встановленому Постановою Кабінету Міністрів України від 3 серпня 1998 №1217 «Про затвердження Порядку виявлення та обліку безхазяйних відходів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На волинському кордоні собака знайшов наркотики (ФОТО)

6. Затвердити місцеву програму поводження з урахуванням правил благоустрою та з урахуванням схеми санітарного очищення населених пунктів міської ради та здійснювати контроль за їх виконанням.

7. Вживати заходів для стимулювання суб`єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері поводження з відходами, з метою створення об'єктів для сортування, оброблення, перероблення, утилізації, видалення, знешкодження та захоронення відходів.

8. Спільно з Управлінням екології та природних ресурсів Волинської ОДА вирішити питання охорони та збереження територій природно-заповідного фонду в частині переоформлення охоронного зобов'язання та внесення змін до положення про гідрологічний заказник місцевого значення «Луга».

Кожна вимога була обґрунтована. До 14.01.2022 р. Устилузький міський голова має надати письмове пояснення, зауваження або заперечення щодо виявлених порушень, а також до 14.05. 2022 р. надати план та звіт виконання кожного пункту вимог.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити