image
 |  2 29 Березня 2021 | 20:18

Екологічна загроза: через штучні споруди в селі на Волині затопило угіддя та будівлі (ФОТО)

До Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області в кінці березня цього року надійшло 📢 звернення жителів села Холопичі Локачинського району про штучно створену екологічну загрозу і бездіяльність місцевої влади.

Про це повідомляють на сайті Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області.

В цій ситуації у лютому-березні 👥 група місцевих жителів, самовільно влаштувавши дерев’яні перепони, значно зменшили перетікання води через гідротехнічну споруду, що знаходиться на річці Турія, внаслідок чого відбулось ⬆️ підняття рівня води, що призвело до ☝🏻 порушення водного режиму річки.

❗️Також це спричинило підтоплення господарських будівель місцевих жителів та затоплення заплавних земель в районі Холопичівського озера – гідрологічного заказника місцевого значення.

✅Керівництво та спеціалісти РОВР у Волинській області оперативно відреагувала на звернення громадян та провели роботи з демонтажу спорудження на шлюзі-регуляторі ШР №7 на МК р. Турія.

✅Також було направлено лист сільському голові Затурцівської сільської ради щодо проведення відповідної роз’яснювальної роботи з місцевими жителями територіальної громади с. Холопичі з метою запобігання пошкодження державних гідротехнічних споруд, що може привести до виникнення аварійних ситуацій і негативного впливу на заповідні території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині епідемічний поріг на грип та ГPВІ пеpевищений на 40%

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити