image
 |  95 21 Грудня 2023 | 21:13

Екс - "беркутівця" покарали за катування майданівців

Колишнього "беркутівця" засуджено до 6 років позбавлення волі. Вирок набрав законної сили з моменту його проголошення.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора. 

Засуджено до 6 років позбавлення волі ексміліціонера батальйону "Беркут" ГУМВС України в Харківській області, який жорстоко катував учасників Революції Гідності. 

Цим вироком суд апеляційної інстанції скасував виправдувальний вирок Дніпровського районного суду Києва. Під час нового апеляційного розгляду прокурори довели вину колишнього "беркутівця", який є діючим працівником поліції, у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України).

Засуджений умисно скоював насильницькі дії щодо двох учасників Революції Гідності.

Тоді обох протестувальників скинули з колонади. Також одного з них, який на той момент був неповнолітнім, роздягнули при температурі повітря -12°C і поранили у стегно правої ноги ножем. Після цього забризкали перцевою рідиною та примусили пройти оголеним через групу правоохоронців, співаючи гімн України.

Це було зроблено, щоб покарати потерпілих за їхню участь у акціях протесту , а також з метою залякування та дискримінації їх та інших осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині поліцейські затримали громадянина росії 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити