image
 |  2 19 Листопада 2018 | 20:22

Екс-депутата ВР Криму засудили до 12 років в'язниці за державну зраду

Дніпровський районний суд Києва у понеділок, 19 листопада, засудив екс-депутата Верховної Ради Криму до 12 років позбавлення волі. Його засуджено за участь у виборах міськради Феодосії. 

Про це пише Крим.Реалії.

Ганиш визнаний винним у державній зраді. Суд вважає, що екс-депутат сприяв підривної діяльності Росії на території України, коли брав участь у голосуванні за російську "Конституцію Криму". Суд розцінив як протизаконну його участь у виборах до міськради Феодосії, які відбулися у вересні 2014 року за російським законодавством.                                                                                                                                                                                  

Ганиш також зобов'язаний виплатити 5 789 гривень судових витрат. Засуджений залишається під домашнім арештом до набрання рішенням чинності.

На дебатах прокуратура просила засудити екс-депутата до 12 років позбавлення волі. Сам Ганиш і його адвокат просили визнати екс-депутата невинним і повністю виправдати.

Ганиш стверджує, що "ніколи не скоював злочину проти народу і держави Україна", і свідчення свідків, на його думку, це підтвердили.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Ганиша затримали на пропускному пункті Каланчак на Херсонщині. Колишній депутат Верховної Ради АРК і заступник мера Феодосії був оголошений у розшук. 

Пізніше Печерський райсуд Києва  обрав запобіжний захід для колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, якого підозрюють у державній зраді. Тоді суд вирішив заарештувати екс-депутата на 60 діб - до 25 червня. У січні 2016 року суд випустив його суд випустив його під домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-помічника нардепа від БПП арештували у справі Гандзюк

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити