image
 |  7 28 Січня 2023 | 08:23

Екс-голова Володимирської райради пішов захищати Україну

Колишній голова Володимирської райради Роман Гук мобілізувався до війська та слав служити прикордонником.

Про це пише Північний кордон. Держприкордонслужба.

За плечима у Романа три вищих освіти. Колишній голова районної ради, депутат міської ради, держслужбовець районної адміністрації одного із регіонів України.

«Роман Григорович - ви державний службовець, який не має військового досвіду. Зосередьте свої сили на волонтерській діяльності», - такою була відповідь військового коменданта, коли Роман прийшов до військкомату у лютому 2022.

Тоді чоловік так і зробив - направив усі свої можливості та сили на допомогу цивільним та військовим, створивши волонтерський хаб. У перші місяці разом із друзями з усього світу Роман знаходив і доправляв необхідні речі, приладдя та техніку до найвіддаленіших регіонів України. Неодноразово забезпечував майбутніх побратимів військовим приладдям, яке вдавалося привезти із Європи. Одним із перших прокладав маршрут із гуманітаркою на Чернігівщину - тут і познайомився з прикордонниками.

«Після чергової поїздки чітко вирішив для себе - я повинен бути у лавах захисників України», - каже Роман.

Покинувши затишний будинок та рідні краї за тиждень він вже був у «пікселі» серед прикордонників.

«Найперше, що я зробив одягнувши однострій - це прочитав і вивчив Статути»,- згадує і посміхається Роман Григорович. - Можна сказати, що почав з нуля на «нулі».

З того часу пройшло більш ніж пів року і наш герой став вправним військовим, справжнім прикордонником. А волонтерський хаб й надалі працює, але вже під керівництвом сестри Романа.

Роман передає вітання усім, хто його знає, і каже: «Усім українцям потрібно вірити, працювати і молитись, бо нашу перемогу наближає кожен з нас!»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає сучасну модифікацію танків Abrams

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити