image
 |  2 10 Вересня 2018 | 11:10

Екс-очільника Волинської митниці підозрюють в організації власної схеми контрабанди

Польська сторона підтвердила прокуратурі, що буси, які українські митники оформляли як «пусті», з Польщі виїжджали набиті товарами. Організував цю схему, зі слів тих же митників, екс-очільник Волинської митниці ДФС а нині – перший заступник голови фіскальної служби Віктор Кривіцький.
Про це у Фейсбуці повідомив журналіст 1+1 Євген Плінський, - пишуть Волинські новини.
«Над керівником «всія митниці України» Віктором Кривіцьким, згущуються хмари і ось-ось по його світлій вінницькій голові шарахне блискавка. Пам'ятаєте історію одкровень волинського митника Петра Євтушка про те, що Кривіцьким особисто організована схема контрабанди товарів через «Устилуг»? Євтушок заявляв, що Кривіцький з січня 2018 після вступу в силу закону, який обмежує ввезення товарів для себе «24/72», придумав пропускати повні буси під виглядом порожніх, знімаючи з них контрабандну «мзду» у розмірі 200-300 $ з кожного.
Для цього на постах у митників, були заготовлені фото порожніх бусів, які вони підкладали в базу при проходженні кордону.
Фото повних бусів начальники змін кидали в спеціальну групу в Telegram. В цій Кривіцький звіряв зданий йому «кеш» з кількістю бусів.
Євтушок тоді надав скріншоти цих повідомлень, але Кривіцький тоді все заперечував, назвавши це фейком.
Проте поляки прислали відповідь прокуратурі, підтвердивши, що всі буси, які по нашій базі люди Кривіцького проводили як порожні, у польській базі проходять як повні. Тобто факт корупції і організації Кривіцьким організованої злочинної групи – підтверджений», – повідомляє журналіст.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити