image
 |  2 29 Квітня 2021 | 11:13

Ексдиректора Шацького нацпарку покарають за незаконні рубки лісу

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному Територіальним управлінням ДБР у Львові кримінальному провадженні про вчинення колишнім директором Шацького національного природного парку службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 367 КК України).

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Слідство вважає, що посадовець у 2017 році внаслідок неналежного виконання посадових обов’язків, у порушення вимог чинного законодавства без отримання відповідних дозволів та лімітів видав лісорубні квитки, на підставі яких проведено незаконні рубки формування і оздоровлення лісів на території об’єкта природно-заповідного фонду, чим державі завдано збитків на суму понад 7,3 мільйона гривень.

Довідково: санкцією ч.2 ст. 367 КК України за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Олиці пpовели толоку на схилах замку Радзивілів

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що лісову галузь Волині продовжує очолювати одіозний Олександр Кватирко, за плечима якого - багато скандальних справ щодо незаконної рубки лісу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити