image
 |  9 10 Листопада 2022 | 14:17

Екскерівник WOG лучанин Корецький очолив "Укрнафту" та "Укртатнафту"

Колишній гендиректор мережі АЗС WOG лучанин Сергій Корецький очолив відчужені державою на початку листопада компанії "Укрнафт" та "Укртатнафта".

Про це йдеться у даних YouControl.

Зазначається, що зміна керівництва "Укрнафти" сталася 8 листопада, "Укртатнафти" – за декілька днів, 10 листопада.

Корецький розпочав роботу у групи "Континіум", заснованою підприємцями-волинянинам Ігорем Єремеєвим і Степаном Івахівим, наприкінці 90-х. У 2013 році Корецький очолив мережу АЗС WOG, що входить до структури групи, і на посаді генерального директора пропрацював до 2018 року.

З посади він пішов у власний бізнес та створив мережу кав’ярень Idealist Coffee. Як Корецький розповідав в інтерв’ю Forbes Україна, у 2020 році виторг Idealist становив близько 100 млн грн, а у 2021 році він планував збільшити його вдвічі.

"Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. Донедавна це була напівдержавна компанія, в якій 50%+1 акція належала НАК "Нафтогаз України", а близько 42% акцій – групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим.

Кременчуцький НПЗ (ПАТ "Укртатнафта") на 43,05% також належив державі в особі НАК "Нафтогаз України", решта акцій була поділена між Ігорем Коломойським та Олександром Ярославським.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити