image
 |  2 13 Березня 2020 | 23:28

Експерти розповіли, яким буде секс у старості

Літні люди теж займаються сексом. І якщо вам цікаво, на що перетвориться ваше інтимне життя, експерти розкрили секрети.

При заняттях сексом у літньому віці додаткова лубрикація просто необхідна, — пише Cosmo.

Зменшення кількості естрогену після менопаузи зазвичай призводить до сухості піхви. Навіть коли жінка збуджена, змазки виявляється значно менше, ніж у молодості.

Той же естроген зараз надає шкірі геніталій еластичності, а його втрата означає й втрату еластичності, тож піхва вже не така пружна, а м'язи слабшають. На щастя, вже зараз існує величезна кількість лубрикантів, тому навряд чи в старості ваше сексуальне життя буде нудним. Ви зможете відчувати оргазм, жінки зберігають цю здатність аж до глибокої старості, але, ймовірно, це станеться повільніше, ніж зараз.

Жінкам потрібно більше часу, щоб збудитися і зберегти збудження, крім того, деколи потрібна більш інтенсивна й тривала стимуляція.

Сам оргазм вже не такий бурхливий — через те, що лобково-куприковий м'яз слабшає з віком. Але його можна зміцнити вправами Кегеля. Так чи інакше, коли чоловіки старіють, їхня ерекція стає «м'якшою», а рівень чоловічого гормону тестостерону падає. Та й проникнення члена може бути не таким приємним через втрату еластичності.

Хороша новина: існують альтернативи вагінальному сексу. Крім змін в ділянці геніталій, на вас чекають й інші зміни.

Можливо, біль у суглобах або спині завадить вам займатися сексом у позах, які сьогодні здаються зручними. Стояти на колінах вже дещо складніше і важче, а в місіонерській позиції важко партнеру, особливо довго.

"Незважаючи на те, що наші тіла й наші думки змінюються з віком, не варто ставитися до цього як до чогось однозначно поганого. Якщо й доведеться підлаштуватися, це не кінець світу — у вас є всі шанси прожити щасливе сексуальне життя", — підсумували експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин: У Луцьку продовжать багатолюдні богослужіння та дозволяють не цілувати ікони

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити