image
 |  4 6 Серпня 2020 | 10:41

Експерти з'ясували силу вибуху в Бейруті: 10% вибухової потужності атомної бомби, скинутої на Хіросіму

Сила вибуху аміачної селітри в порту Бейрута (Ліван) еквівалента детонації 1000-1500 тонн тротилу.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL» з посиланням на ВВС.

Про це стало відомо після попереднього аналізу відеозапису події командою Шеффілдського університету.

Фахівці відзначили, що це приблизний еквівалент 10% вибухової потужності атомної бомби, скинутої на Хіросіму.

За словами професора Енді Тіаса, який керував розрахунками, НП в Бейруті – один з найпотужніших неядерних вибухів в історії.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, масштабний вибух в столиці Лівану Бейруті стався в результаті детонації 2 750 тонн аміачної селітри, яку в 2014 році вивантажили з судна Rhosus, що належить російському бізнесменові.

У столиці Лівану Бейруті 4 серпня пролунали два потужні вибухи. У результаті пошкоджень зазнали будівлі по всьому місту – щонаменше у всіх ударною хвилею розбило вікна.

Внаслідок вибухів офіційно загинули щонайменше 137 людей. Ще понад 5 тисяч зазнали поранень, багатьох вважають зниклими безвісти.

Вибухи пролунали в морському порту міста. Відомо, що вони трапилися на складах піротехніки, але місцева влада відкидає версію, що вибухнула саме піротехніка.

Згодом за результатами екстреної урядової комісії місцеві ЗМІ повідомили, що вибухнули кілька сотень тонн аміачної селітри. Її ще у 2014 році привіз корабель російського власника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глупота – велика сила історії! А в останньому столітті, так і взагалі її рушій, – Забужко про Бейрут і Чорнобиль

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити