image
 |  11 19 Жовтня 2022 | 13:16

Електромобіль на базі радянської «Волині» створили харківські конструктори для військових

Харківські конструктори зібрали електромобіль для військових Історію створення незвичайного авто розповіли "Харківські вісті". Машину зібрали на базі старовинного авто "Волинь", яке випускалося з радянських часів на Луцькому автозаводі.

ЛуАЗ-969 "Волинь" представляв перше покоління цивільних легкових автомобілів підвищеної прохідності. Його почали виробляти у Луцьку далекого 1966 року. Зняли з виробництва вже за часів незалежності – 2002-го. Машина чотиримісна. У заводському варіанті розвивала швидкість до 100 кілометрів на годину.

Модернізаторам було поставлене завдання – створити безшумний автомобіль, щоб він міг пересуватися, не привертаючи уваги противника. Така машина стане в нагоді, наприклад, для розвідників. Тому замість старого двигуна харківські умільці вставили в авто електроустановку від британського авто Jaguar.

Електромобіль може проїхати 200 км на одній зарядці.

Волинь-Jaguar має підвищену прохідність, так що чудово почувається в лісі, на пересіченій місцевості.

Крім розвідмашини харківська бізнес-спільнота передала військовим швидку, мікроавтобус, легковик та кілька позашляховиків. Ця партія машин не перша та не остання, кажуть представники бізнесу. Автомобілі вже сьогодні вирушать на бойові завдання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити