image
 |  2 23 Січня 2020 | 15:23

Електронні паспорти планують упровадити до кінця лютого

Кабмін України планує впровадити електронні паспорти вже до кінця лютого.

"ID-картка та закордонний біометричний паспорт стануть цифровими документами, що будуть завжди з тобою. Звісно, якщо ти не забудеш смартфон удома", – заявили менеджери онлайн-сервісу "Дія" у Facebook.

В уряді попереджають, що електронні паспорти не замінять звичайних і не дають змоги використовувати смартфон для мандрівок за кордон, проте в "більшості побутових ситуацій" про фізичний паспорт можна буде "забути".

Цифровий документ можна буде використовувати під час поїздок залізничним або повітряним транспортом у межах країни, на пошті, під час медичного обслуговування, банківських операцій, коли треба пред'явити правоохоронним органам та поліцейським документ, що посвідчує особу, під час отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг, при вході до адміністративних будівель, у разі повернення сплаченої за товар грошової суми, під час придбання алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин або тютюнових виробів.

Читайте також: Голова фракції «Слуга народу» люб'язно роздавав коментарі кремлівським пропагандистам у Давосі (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити