image
 |  0 2 Березня 2020 | 08:31

Епідемія коронавірусу: у Чехії зареєстровані перші 3 випадки інфікування COVID-19

Перші три випадки зараження коронавірусом нового типу зареєстровані в Чехії. Про це повідомив в неділю журналістам міністр охорони здоров’я республіки Адам Войтех.

Про це повідомляє «УНН» з посиланням на матеріал місцевого видання Novinky.

«Коронавірус виявлено у трьох осіб, — зазначив він. — Двоє госпіталізовані до празької лікарні «На Буловце», один інфікований госпіталізований в клініці імені Масарика в місті Усті-над-Лабем».

У Празі поміщені в лікарню громадянин Чехії і громадянка США, в Усті-над-Лабем (північний захід республіки) — громадянин Чехії. Вони знаходяться в суворій ізоляції в інфекційних відділеннях.

Всі троє заразилися коронавірусом в Італії. Госпіталізований в лікарні в Празі 67-річний чех недавно повернувся з конференції в Удіне. 20-річна американка вчиться в Мілані, вона приїхала до Праги як туристка разом з подругою — громадянкою Еквадору. У неї також спостерігаються ознаки сильної застуди, але аналізи поки не підтвердили коронавірус.

Хворий з Усті-над-Лабем, якому виповнилося 43 роки, провів відпустку на одному з гірськолижних курортів поблизу Венеції. Він відпочивав там разом з сім’єю, яка поміщена на домашній карантин і знаходиться під наглядом медиків.

Нагадаємо, кількість випадків зараження коронавірусом в Італії на цей момент досягла 1694, при цьому 34 людини померли. Про це в неділю повідомив глава Департаменту цивільного захисту Анджело Борреллі.

Станом на pанок понеділка загальна кількість померлих від пневмонії, викликаної новим коронавірусом COVID-19, у світі складає 3044 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанка, яка проживає в Італії, показала порожнє метро через коронавірус (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити