image
 |  2 1 Лютого 2019 | 13:24

Епіфаній розповів, коли очікувати статусу патріархії для ПЦУ

На думку глави Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Єпіфанія, наразі ще передчасно говорити про отримання статусу патріархії для ПЦУ.

Про це Епіфаній розповів в інтерв’ю проекту "KishkiNa".

“Я вважаю, що рано говорити (про отримання статусу патріархії, – ред.), Ми робимо тільки перші кроки в нашому становленні. І давайте не говорити про такі неосяжні речі. Так, в майбутньому ми не відкидаємо. І ми будемо йти цим шляхом, але нам треба зараз утвердитися”, – сказав Епіфаній.

Надання патріархії ПЦУ, наголосив Епіфаній, це питання майбутнього.

“Але я не хотів би обмежуватися певними хронологічними рамками. Це буде в майбутньому, давайте зараз працювати над нашим становленням. Коли ми зміцнимося, коли об’єднаємо все українське православ’я навколо київського престолу, тоді ми зможемо претендувати”, – пояснив глава ПЦУ.

Епіфаній наголосив, що насамперед, ПЦУ повинні визнати інші православні церкви.

“Якщо ми з першого дня будемо ставити для себе такі великі завдання, ми не зможемо виконати те, що ми повинні виконувати сьогодні”, – сказав Епіфаній, зазначивши, що всі православні церкви, яким надавали автокефалію, отримували початковий статус – митрополію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити