image
 |  2 5 Лютого 2019 | 15:01

Епіфаній розповів, за чий рахунок живуть священнослужителі

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, за чий рахунок живуть служителі української церкви.

"Священнослужитель живе за рахунок парафіян, які відвідують богослужіння, жертвують на храм, купляють свічки, замовляють треби", - розповів він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, служителі церкви не є держслужбовцями, оскільки в Україні церква відокремлена від держави, на відміну, зокрема, від Елладської православної церкви, де держава і церква складають єдине ціле.

"Якщо згадати церкву Київського патріархату, то вона ніколи не отримувала підтримки від держави. Держава підтримувала до того часу тільки церкву Московського патріархату. А ми навчилися практично виживати увесь цей період часу", - каже голова ПЦУ.

Українські храми і монастирі нині зіштовхуються з фінансовими труднощами. Це стосується, зокрема, сплати комунальних послуг.

Як приклад Епіфаній навів Київську православну богословську академію, де на стаціонарі безплатно навчаються близько 200 студентів, і для утримання академії необхідна велика сума коштів. "Ми знаходимо добрих людей, благодійників з України, за кордоном", - додає митрополит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно жінці одягати хустку та чи будуть у храмах лавки? - розповів митрополит Епіфаній

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити