image
 |  504 21 Серпня 2024 | 14:36

Епіфаній заявив про готовність до діалогу з Онуфрієм

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив про готовність до діалогу з митрополитом УПЦ МП Онуфрієм.

В ефірі телемарафону він сказав, що закон про заборону пов'язаних з росією релігійних організацій дає можливість відкинути російське ярмо, інформує видання Gazeta.ua, - пише ВолиньUA.

Він закликав православних вірян приєднуватися до ПЦУ.

"У парламенті підтримали цей законопроєкт і в першому, і в другому читанні. Тому ми маємо, справді, відповідне історичне зараз рішення. Закон дає можливість всім релігійним структурам, які ще не зробили цього повністю звільнитися від контролю москви. І ми зі свого боку знову й знову закликаємо всіх православних в Україні, які ще цього не зробили, відкинути нарешті це російське ярмо. Ми відкриті до діалогу без передумов", - сказав Епіфаній.

Він звернувся до Онуфрія та його оточення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадників України позбавлять державних нагород

"Ми звертаємося, ми відкриті, ми протягнули нашу руку митрополиту Онуфрію, єпископату і духовенству із закликом розпочати діалог без попередніх умов. Ми звертаємося до вірних. Адже від них залежить наше спільне українське майбутнє. Адже кожна громада, згідно з українського законодавства, і згідно з новим прийнятим законом, має можливість змінити свою юрисдикцію. Ми готові до єднання в цей не простий час випробування війною, коли агресор намагається нас знищити", - вказав митрополит ПЦУ.

У відповідь на слова представника російської церкви в Україні Климента про відсутність діалогу Епіфаній сказав, що з 2019 року він особисто і Синод зверталися до них, але у відповідь отримали лише ультиматум, на який ніколи не погодяться в ПЦУ: "Ми відкриті, ми готові до діалогу, але ми не отримали жодної відповіді. Ми очікуємо, але на жаль, вони навіть не бажають навіть спілкуватися із нами".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити