image
 |  4 29 Листопада 2020 | 17:47

Ієрархи московського патріархату в Україні проігнорували молитву за жертв Голодомору

28 листопада відбулась Головна панахида країни за жертвами Голодоморів. У ній помолилися 7 єпископів ПЦУ на чолі з Блаженнійшим митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм та 2 єпископи УГКЦ на чолі з Архієпископом Святославом. Служителі московського патріархату проігнорували молитву за жертв Голодомору.

Про це повідомляє «Духовний фронт».

День пам’яті жертв Голодоморів в Україні відзначають кожну четверту суботу листопада – у 2020 році ця дата випала на 28 число.

«Пом’яни, Господи, душі спочиилих рабів твоїх, голодом убієнних», – звучало в богослужбовій ектенії.
Саме так. Не від голоду померлих, а саме убієнних. Московських в околицях нема. Може кєлєйно моляться», – написав Ростислав Мартинюк, коментуючи подію.

Трансляцію жалобного заходу Православна церква України вела на своїй фейсбук-сторінці. У ПЦУ відзначили, що вони разом із українцями моляться «за упокій кожної душі, яка зазнала жахливої смерті від Голодоморів».

«В останню суботу листопада український народ вшановує пам’ять жертв Голодомору-геноциду. Штучно організована тоталітарним режимом радянської влади трагедія залишила у душі нашого народу глибоку рану», – наголосив, зі свого боку митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Він додав, що у молитвах Церква просить Спасителя упокоїти душі всіх заморених голодом в Україні та дарувати їм вічне й блаженне життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі розбили меморіальну дошку дітям, які померли в Голодомор

У ПЦУ переконані, що Голодомор торкнувся не лише тіл, а й душ українців.

 «Він породив у них біль, страх та скував дух свободи і волі. В цьому страшному геноциді – масовому вбивстві українців – було повністю знецінено духовні та моральні засади буття: любов і гідність. Адже жорстокий режим радянської влади перетворив людське життя з цінності на якийсь непотріб», – говорять у ПЦУ.

Зауважимо, що участь у молебні також брали представники Української греко-католицької церкви, проте московський патріархат проігнорував молитовний захід.

За словами священника ПЦУ Віктора Мартиненка, представники РПЦвУ проігнорували не тільки публічні заходи, присвячені роковинам Голодомору. Офіційні ресурси московської церкви та її прихільників не згадали про роковини жодним чином.

Нагадаємо, вислів «катюзi по заслузi» про Голодомор належіть теперішньому очільнику РПЦвУ Онуфрію. Він, коли був митрополитом в Чернівцях, заявив, що Голодомор «это было вразумление, усмирение».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варварський дрифт: у Луцьку потрощили лампадки, якими вшановували пам'ять жертв Голодомору (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити