image
 |  0 7 Березня 2022 | 15:21

ЄС готує новий раунд санкцій, під "прицілом" порти і судна РФ

Країни Євросоюзу готують новий раунд санкцій проти Росії, яка відмовляється зупиняти війну проти України.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела, пише "Європейська правда".

"Європейські уряди близькі до підготовки нового набору санкцій проти Росії, які включають можливі дії щодо портів та суден, розширення санкційного списку, а також подальші обмеження на технології, що використовуються у військовій техніці", - повідомило агентство.

Відзначається, що частину з цих заходів можуть застосувати вже у вівторок.

ЄС також працює над посиленням свого режиму дотримання санкцій, зокрема щодо криптовалюти, та обмеження того, як її можна використовувати для обходу заходів.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила у понеділок, що обговорить з прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі новий пакет санкцій, над яким працює ЄС.

"Ми повинні переконатися, що ефект від санкцій був максимальним. І враховуючи нерозсудливість Кремля щодо мирного населення, ми працюємо над подальшими санкціями", - зазначила президентка Єврокомісії.

Україна наполягає на запровадженні країнами Заходу нового раунду болючих санкцій проти Росії найближчими днями, заявив у неділю глава МЗС Дмитро Кулеба. За його словами, війна продовжується, тому потрібно посилити санкційний тиск на Росію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити