image
 |  4 17 Березня 2019 | 16:05

ЄС не має наміру визнавати окупацію Криму та планує санкції

У Європейському Союзі налаштовані дотримуватися політики невизнання незаконної анексії Криму Росією та запроваджувати обмежувальні заходи.

Про це пише УНІАН.

Про це йдеться у декларації високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні щодо Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

«Через п'ять років незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь Російською Федерацією, Європейський Союз зберігає твердість у своїй відданості суверенітету і територіальній цілісності України», - наголошує Могеріні. «Європейський Союз знову повторює, що не визнає і продовжує засуджувати порушення міжнародного права. Це залишається прямою загрозою міжнародній безпеці з серйозними наслідками міжнародному правовому порядку, котрий захищає територіальну цілісність, єдність та суверенітет усіх країн», - заявляє вона.

«Європейський Союз і надалі налаштований повному втіленню політики невизнання, в тому числі завдяки обмежувальним заходам. Європейський Союз знову закликає країни-члени ООН розглянути аналогічні заходи з невизнання відповідно до резолюції Генеральної асамблеї ООН №68/262 «Територіальна цілісність України», - наголошує Могеріні. Пропустить через 14 Вона заявила, що порушення Росією міжнародного права призвело до небезпечного посилення напруження у Керченській протоці та в Азовському морі. «Невиправдане застосування сили Росією проти України, що відбулося 25 листопада 2018 року, нагадує про негативні наслідки незаконної анексії Кримського півострова на регіональну стабільність», - наголосила вона.

У цьому зв'язку Євросоюз знову повторює свій заклик до Росії звільнити незаконно захоплених українських моряків, судна та спорядження безумовно та без подальшої затримки. «До моменту їхнього звільнення Росія має поважати їхні права на юридичне представництво та доступ з боку консульських посадових осіб, і забезпечити поранених членів екіпажу належним медичним обслуговуванням», - зазначила Могеріні. «Європейський Союз засуджує спорудження Керченського мосту без згоди України, що являє подальше порушення суверенітету і територіальної цілісності України. ЄС очікує, що Росія забезпечить безперешкодне та вільне проходження усіх суден через Керченську протоку в Азовське море та з нього відповідно до міжнародного права», - наголосила вона.

У декларації сказано, що незаконні обмеження судноплавства призвели до негативних економічних наслідків для портів України в Азовському морі та усього регіону. «Європейський Союз не визнає і не буде визнавати проведення виборів Російською Федерацією на Кримському півострові. Посилення мілітаризації півострова продовжує негативно впливати на ситуацію з безпекою у регіоні Чорного моря. У порушення міжнародного гуманітарного права, російське громадянство та призов до збройних сил Російської Федерації були застосовані на кримських жителів», - додала Могеріні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають контроль Кремля над Кримом», - Курт Волкер

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити