image
 |  158 25 Серпня 2024 | 12:33

ЄС планує розглянути відправлення військових інструкторів до України – Welt

Представники Європейського союзу вперше обговорять питання відправлення військових інструкторів в Україну. Ймовірно, це станеться наступного тижня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на німецьке видання Welt.

Як зазначає видання, українська влада закликала ЄС направити інструкторів в Україну в листі головному дипломату Євросоюзу Жозепу Боррелю від 31 травня.

За інформацією Welt, міністри закордонних справ і оборони Європейського союзу вперше обговорять це питання в середині наступного тижня. Ця тема також обговорюватиметься 27 серпня у комітеті з політики та безпеки ЄС (PSK).

За відправку в Україну військових інструкторів виступають Франція, країни Балтії, Данія та Швеція, тоді як Австрія, Угорщина, Німеччина, Мальта та Словенія проти, побоюючись загострення конфлікту.

У середині листопада мандат Європейської тренувальної місії для українських військових (EUMAM UKR), яка досі проходила виключно на території ЄС, насамперед у Німеччині та Польщі, має бути продовжено на два роки. Якщо буде позитивне рішення, мандат може бути розширений, щоб у майбутньому включити навчання на території України.

Видання повідомляє, що перші неформальні дебати на цю тему вже відбулися в Брюсселі у липні.

Welt додає, що основою для обговорень наступного тижня стане конфіденційний документ Європейської служби зовнішніх дій. Він має назву "Стратегічний огляд тренувальної місії ЄС в Україні". У документі йдеться, що в результаті травневої мобілізації Україна очікує до 150 тисяч новобранців, буде створено десять нових піхотних бригад.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити