image
 |  7 11 Липня 2021 | 19:22

ЄС позбавить Угорщину та Польщу фінансування: все через утиски ЛГБТ-спільноти

Євродепутати проголосували за максимально швидкий запуск механізму скорочення фінансування країн, які порушують верховенство права. Ініціативу підтримали 459 можновладців.

Про це повідомляє «24 канал».

Причиною передусім стало прийняття нового гомофобного закону в Угорщині щодо обмеження доступу молоді до інформації про гомосексуальних та трансгендерних людей. Однак наслідки може відчути й Польща.

Угорщина

Європейський Союз сприймає законодавчі утиски будь-яких меншин як порушення фундаментальних прав людини та догм демократії.

На самміті минулого місяця прем'єр-міністри Нідерландів та Угорщини мали доволі напружену бесіду. Нідерландець Марк Рютте закликав Будапешт прийняти цінності ЄС щодо толерантності, або ж покинути союзний блок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Тбілісі помер телеоператор, побитий під час акції проти ЛГБТ-маршу

Польща

У випадку з Польщею Брюсель стурбований спробами уряду Матеуша Моравецького перевірити через Конституційний суд країни європейське законодавство на відповідність головному національному законодавчому акту.

Комісар Євросоюзу з питань юстиції Дідьє Рейндерс вважає, що дії польського керівництва ставлять під сумнів авторитет Європейського суду, розташованого у Люксембурзі.

До слова, окрім скорочення фінансування, на Польщу та Угорщину може чекати ще низка інших санкцій. Однак доцільність їх впровадження оцінюватиме вже Європейський суд, а не парламент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд зареєстрував законопроект, що вводить штрафи та до 8 років тюрми за критику чи негативне ставлення до ЛrБТ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити