image
 |  0 25 Лютого 2018 | 09:24

Естонія святкує 100-річчя проголошення незалежностіо

Очільник парламенту Ейкі Нестор заявив, що Естонія є частиною вільного світу, а її незалежність сьогодні захищена краще, ніж будь-коли.
Про це 25 лютого 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
З нагоди 100-річчя проголошення незалежності Естонії 24 лютого в момент сходу сонця сотні жителів Таллінна були присутніми на церемонії підняття державного прапора. У столиці відбувся військовий парад, над містом пролетіли винищувачі НАТО.
Спікер парламенту Естонії Ейкі Нестор заявив, що незалежність країни сьогодні захищена краще, ніж будь-коли, тому що Естонія має друзів і союзників.
Естонія є частиною вільного світу. Без цього ми не могли б дихати, – зазначив політик.

Вітання естонцям з нагоди роковин їхньої незалежності надіслав президент Польщі Анджей Дуда. В повідомленні, опублікованому польською, естонською та англійською мовами на веб-сторінці Канцелярії президента читаємо, що «події з-перед ста років нагадують нам про надзвичайну самоприсвяту і цілеспрямованість у реалізації великої мрії, якою була власна незалежна держава». Польський президент запевнив у вітальному листі, що «пріоритетами залишаються стабільний Європейський Союз, який добре розвивається, Північноатлантичний альянс, що гарантує нашу безпеку, та поглиблена регіональна співпраця».
Естонія оголосила незалежність 24 лютого 1918 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити