image
 |  4 29 Червня 2020 | 13:53

Етапи відмінили: Волинську колонію для неповнолітніх планують закрити (ВІДЕО)

Ковельську виховну колонію Мін'юст планує закрити, - розповів Суспільному її начальник Іван Абрамчук. Місцеві урядники звернулися до президента, з проханням зберегти заклад.

Зі слів керівника колонії, закриття призведе до порушень законодавства. Нині у виховному закладі 30 неповнолітніх. Востаннє засуджених сюди етапували ще в березні.

"Засуджені по одній кримінальній справі не можуть бути в одній установі. За нашими даними у слідчих ізоляторах зараз перебувають близько 140 неповнолітніх, які під слідством, або чекають вироку суду", - каже Іван Абрамчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат обласної ради заявив поліції, що його дружина застрелилася

У Ковельській міській раді не погоджуються з рішенням Мін'юсту ліквідувати заклад для неповнолітніх злочинців. Нині міські обранці громади готують звернення до президента і Кабміну, щоб залишити колонію.

"Кабінет міністрів хоче закрити колонію консервуючи її, а потім повністю ліквідувати. Це ж наш платних податків – 6 мільйонів гривень вони сплачують до місцевих бюджетів", - розповів Суспільному голова постійної депутатської комісії з питань дотримання прав людини Ковельської міськради Андрій Мілінчук.

Нагадаємо, у колонії неповнолітні отримують середню освіту. На базі закладу діє професійно-технічне навчання за 6 спеціальностями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Привіт Шарію»: мер Конотопа під гімн України спалив прапор Російської Федерації (ВІДЕО)

Раніше, на своїй сторінці у соцмережах Мін'юст повідомив, що за 2019 рік держава витратила 2,2 мільйона гривень на утримання Ковельської колонії. У міністерстві повідомляють: цього року вирішили завершити процес консервації виховної колонії на Волині та інших подібних закладів на території України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити