image
 |  4 25 Лютого 2020 | 18:16

«Євген Коновалець. Ода Вождизму»: чому варто прочитати цю книгу?

Коли немає Лідера Nації - звернемось до Вождя минулого. Сьогодні ми пропонуємо вам книгу "Євген Коновалець. Ода Вождизму" видавництва "Zалізний тато". Ця збірка є публіцистичною компіляцією текстів, що розкривають історичне значення постаті голови і засновника УВО та ОУН, командира УСС Євгена Коновальця.

Огляд української літератури від Волинської організації «Сокіл».

З цієї книги можна зрозуміти всю велич постаті і важливості його в час національно-визвольних змагань. Євген Коновалець - Вождь, виплеканий з вогню і крові, котрого так не вистачає в наш час.

Ми вважаємо, що найкраще цінність та важливість прочитання цієї книги розкривають уривки збірки. Пропонуємо деякі з них:

🔹"У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю"

🔸"Як не буде в нас сили, не осягнемо нічого, хоч би все найкраще для нас складалося. Як же ж будемо мати силу, тоді вийдемо переможно з найгіршого лихоліття і здобудемо все, що нам треба."

🔹"Наше громадянство дезорієнтоване, поділене на ріжні табори, зневірене дотеперішніми невдачами, є дуже доброю почвою для всякого роду авантюризмів… Про занепад нашої організації свідчить передовсім недостача хоча би примітивного порозуміння…"

🔸як заповіт у теперішній війні звучить: "Супротиви, які зустрінемо на нашому шляху, будуть велетенські. Бо ж віднова Соборної Української держави сама собою однозначна з ліквідацією московської імперії, як і польського історичного імперіалізму, спричинить таку докорінну перебудову цілого Сходу Європи і великої частини Азії, що це з конечности вплине не менш глибоко й на політичний вигляд всієї решти світу".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити