image
 |  153 15 Квітня 2024 | 21:13

Єврокомісія виділить Україні €50 млрд на реформи

Європейська комісія схвалила план реформ Ukraine Plan, запропонований урядом України, який передбачає виділення Києву 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги протягом 2024-2027 років.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на повідомлення Єврокомісії, пише ВолиньЮА. 

Деталі: Згідно з оцінкою Єврокомісії, план реформ "у дієвий спосіб відповідає цілям Ukraine Facility, визначаючи ключові реформи та інвестиції, які можуть сприяти сталому економічному зростанню та залученню інвестицій для посилення потенціалу зростання країни в середньостроковій та довгостроковій перспективі".

Також, додає виконавчий орган ЄС, план є основою для відбудови України та містить адекватні механізми захисту фінансових інтересів Євросоюзу.

Після оцінки Єврокомісії для затвердження плану реформ потрібне погодження держав-членів ЄС, на яке відводиться один місяць. Після нього Європейська комісія зможе виділити до 1,89 млрд євро у вигляді попереднього фінансування до початку регулярних виплат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: F-16, які Норвегія передає Україні, допоможуть бити глибше по російських тилах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити