image
 |  4 10 Лютого 2020 | 21:40

Європу потріпав руйнівний ураган Кіара, загинули люди (ФОТО)

Європою пронісся потужний ураган, у результаті якого станом на понеділок, 10 лютого, загинули щонайменше шестеро людей.

Буря, яка в Німеччині носить ім'я Забіне/Сабіна, Ельза в Норвегії, а в інших країнах – Кіара, залишила без електрики сотні тисяч будинків, – пише Deutsche Welle.

Негода торкнулася, зокрема, Польщі, Швеції, Словенії, Великобританії, Німеччини, Чехії.

В останній без світла залишилися понад 280 тисяч осіб – громадяни Карловарського, Пльзеньського і Центрально-Чеського краю, а також Південної Чехії, – повідомляє "Радіо Прага".

На десятках дільниць залізничної мережі через повалені вітром дерева зупинено рух потягів. Закрито для відвідувань зоологічні сади, кладовища, міські парки.

У Ліберецькому краї адміністрація звернулася до батьків із проханням не відправляти в понеділок дітей у школу.

У Швеції на озері Феген перекинувся човен із двома людьми. У результаті одна людина загинула, інша вважається зниклою безвісти.

У результаті падіння дерева на автомобіль загинула одна людина на півночі Словенії.

Аналогічний смертельний випадок стався на півдні Англії. Загалом у Великобританії пошкоджені й без електрики залишаються 20 тисяч будинків. Через повені з берегів вийшли багато річок. У британських аеропортах скасовано близько сотні рейсів.

У шотландському місті Хоїк у річку впали готель і бістро, проте в результаті ніхто не постраждав. Також у багатьох європейських країнах обмежено рух транспорту.

У Німеччині на півдні федеральної землі Гессен загинув водій вантажівки під час аварії, яка була викликана ураганом. Чоловік врізався на автобані в пересувний знак сигналізатор небезпеки, встановлений під час збирання гілок зі шляху.

У понеділок у частині департаментів північної Франції влада оголосила "помаранчеве" штормове попередження – друге за ступенем небезпеки, – пише ВВС.

Як писав OBOZREVATEL, ураган Сабіна 10 лютого обвалив дах на польському гірськолижному курорті Буковина-Татшанська. У результаті загинула жінка і її дочка, ще двоє людей отримали травми голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «каpантинному» лайнері Diamond Princess вже два українці захворіли на коронавірус

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити