image
 |  7 11 Грудня 2019 | 19:56

Фальшстарт: у Луцьку «СІТІ КАРД» гальмує з впровадженням е-квитка

Мобільний додаток «СІТІ КАРД» та розрахунок карткою в транспорті Луцька мав запрацювати до 16 листопада.

Про це пише у мережі Фейсбук член Луцького міського комітету «свободівець» Михайло Щур.

Луцька міська влада, яку очолює Григорій Пустовіт, цього річ вирішила провести транспорту революцію у Луцьку. Так, в липні цього року на ринок перевезення прийшла турецька компанія відповідальністю «СІТІ КАРД СИСТЕМ», яка має забезпечити перехід на електронний обіг коштів у громадському транспорті обласного центру Волині.

Михайло Щур зауважив, що компанія «СІТІ КАРД СИСТЕМ» зобов’язувалась до 16 листопада 2019 року забезпечити можливість розрахунку банківськими картками, як і створення мобільного додатку. Однак, мобільний додаток у недоопрацьованому вигляді «з’являється» 10 грудня, а про можливість розрахунком карткою – взагалі наразі не йде мова.

Натомість влада Луцька вирішує радикально боротися з непокірними перевізниками, які відмовляються встановлювати валідатори у своєму транспорті. І готова розривати договори з перевізниками, однак «закриває очі» на прогалини у роботі іноземної компанії, яка якось ледь-ледь впроваджує е-квиток.

Далі подаємо текст без змін:

17 липня 2019 року Луцькою міською радою укладено договір із Товариству з обмеженою відповідальністю «СІТІ КАРД СИСТЕМ»

Відповідно до цієї угоди дане товариство мало встановити 40 терміналів для продажу електронних квитків (карточок). Однак, сьогодні у них на сайті я зустрів інформацію про 31 адресу, де розташовані термінали.

Мало того на карті, яка розміщена на тому ж таки сайті, відображається лише 30 точок розташування терміналів. Звісно, можна припустити, що за однією адресою розташовано декілька терміналів.

АЛЕ! Чи можна довіряти компанії обслуговування електронних пристроїв розрахунку за проїзд, якщо вона не може належним чином розмістити інформацію про свою діяльність на своєму сайті? Але це дріб'язок, черги біля терміналів буде списано на особливість нашої ментальності (все робити в останній момент) https://citycard.net/map/

Є значно серйозніші проблеми. Зокрема, Оператор, згідно умов договору повинен був до 16 листопада 2019 року забезпечити можливість розрахунку банківськими картками (пп 7.1.1. договору № 1 від 08.08.2019 та п.1. ч.1. Додаток 1 до того ж договору № 1 від 08.08.2019).

Також, судячи з умов договору мобільний додаток мав запрацювати в ті ж строки. Однак, мобільний додаток "появився" лише вчора 10 грудня, а про банківські картки "повна тиша". Звісно, що якщо щось відбувається, то це комусь вигідно... Так ось варто вчитатись в умови договору й стає зрозуміло, що: 1. Ніяка плата за поповнення карткового рахунку Оператором не буде отримана. 2. Ніяка плата за користування мобільним додатком договором не передбачена (хоча хто на договір зважає?)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити