image
 |  5 30 Березня 2018 | 13:37

Фермери вимушено знижують ціну на моркву та буряк


Стрімкий злет цін на овочі, зокрема, буряк, суттєво скоротив попит.


Як повідомляє «АПК-інформ: овочі та фрукти», стрімке подорожчання на ринку коренеплодів минулого тижня, нині спричинило різне зниження торгової активності.
Як результат, фермери змушені знижувати ціну, незважаючи на обмежені запаси моркви та буряка в сховищах.
Минулого тижня ціни на коренеплоди нерідко доходили до позначки 11 гривень за кілограм. Нині ж вони формуються в межах 8-10 гривень за кілограм. За словами окремих гравців ринку, реальна ціна закупівлі подекуди складає лише 8,5 гривень за кіло.
Таку ситуацію виробники пояснюють стрімким подорожчання товару минулого тижня та неготовністю покупців підвищувати закупівельні ціни так різко. До того ж,тиск на вартість в сегменті буряка також чинять поставки з Польщі. Польський коренеплід пропонують фактично за ціною українського овоча.
Аналітики зауважують, що вартість моркви в середньому в 4,7 рази вища, аніж наприкінці березня 2017 року. А буряк продають вшестеро дорожче, аніж рік тому.
Низка фермерів переконані, що падіння ціни в цьому сегменті тимчасове явище. Оскільки на ринку відчутним є дефіцит продукції. Компенсувати його за рахунок імпорту не вдасться.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити