image
 |  2 10 Серпня 2018 | 07:05

Фестиваль «Берегиня» стартує за кілька годин

Після перерви у 5 років на Волині знову відбудеться Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня». Відтак, за 24 години до його початку, творчі колективи з-за кордону та з України почали прибувати до Луцька.
Про це "ВолиньUA" повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
На разі до адміністративного центру області вже приїхали актори театру малих форм «Темп» будинку народних традицій села Орлівка, Ясинуватського району, що на Донеччині, та народний фольклорний колектив «Надвечір’я» будинку культури міста Кам’янка-Дніпровська, що в Запорізькій області.
Нині гості матимуть нагоду ознайомитися з древнім містом, відвідати Замок Любарта та Музей Волинської ікони. Завтра, 10 серпня 2018 року, у першій половині дня учасники дійства обговорять питання народної творчості українців у просторі та часі під час тематичної науково-практичної конференції, а також ознайомляться із роботами майстрів народного мистецтва на виставці «Від роду і до роду. Народне мистецтво Волині». По обіді ж, вони візьмуть участь у молитві за Україну, котра відбудеться у Луцькому Свято-Троїцькому Кафедральному Соборі. Власне урочисте відкриття фестивалю розпочнеться на території Замку Любарта о 16.00 годині.
Нагадаємо, що загалом 10-12 серпня 2018 року у Восьмому Міжнародному фестивалі українського фольклору «Берегиня», окрім творчих гуртів Волинського краю, візьмуть участь 32 колективи з інших регіонів України, а також із Польщі, Білорусії, Словаччини, Словенії та Франції. Проходитиме ж фестиваль у трьох локаціях – містах Луцьку та Берестечку (Горохівський район), а також в урочищі Вовчак (Турійський район).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли відбудеться «Ніч у Луцькому замку»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити