image
 |  2 30 Грудня 2018 | 09:59

Фестиваль «Оберіг» – у ТОП найпомітніших культурних подій року в Луцьку

2018 рік видався надзвичайно багатим не тільки на події соціально-політичного характеру, а й на культурні заходи. Особливо відзначився цього року Луцьк різноманітними фестивалями – не лише музичними, а й історичними, гастрономічними, театральними та літературними.

Інформаційне агентство Волинські Новини оприлюднило ТОП найпомітніших культурних подій, де фестивалили містяни та гості Луцька в році, що минає.

Окрім ряду «гастрономічних» фестивалів, де бажаючі могли добряче поїсти-попити, до цього переліку включили Арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» та Карнавал повітряних куль «Аеросфера», а також декілька фестивалів, на яких лучани та гості міста могли насолодитися «духовно-культурною їжею».

Серед них – і відроджений з ініціативи фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді елітарний Всеукраїнський фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Оберіг», який цього року відбувся вже вдруге.

«Протягом трьох фестивальних днів у Луцьку виступили музиканти не тільки з Волині, а й із Донеччини, Дніпропетровщини, Черкащини, Чернігівщини, Київщини, Львівщини, Рівненщини, Хмельниччини та Тернопільщини. Загалом – близько 43 виконавців.

Відомі виконавці вкотре довели, що українська пісенна творчість сьогодні дуже активно розвивається, а класичний бардівський жанр виходить за усталені рамки та набуває «рокешного звучання», – пишуть наші колеги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гран-Прі «Оберегу-2017» Зиновій Медюх. Молитва на Різдво

Своєю чергою, «ВолиньUA» нагадує, що володарями Гран-прі відновленого «Оберегу» стали:

– у 2017 році – воїн-доброволець російсько-української війни Зиновій Медюх зі Стрия на Львівщині;

– у 2018-му – екзотичний гурт «Міміка» зі Слов’янська Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володар Гран-прі фестивалю «Оберіг» у Луцьку – гурт «Міміка» зі Слов’янська (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити