image
 |  0 31 Грудня 2017 | 10:45

Фестиваль «Володимир» загубив клас, який бачив у ньому піар Саганюка, – Шишкін

«Фестивалі започатковувались і зникали. З’являються нові. Той самий «Володимир». Я пишаюся ним, хоч його і немає. 20 фестивалів, які відбулися, робили свою справу. З «Тараса Бульби» свіжоспечені лауреати їхали на «Володимир», і всі знали, що фестивальна субота – рокерська...»
Про це розповів у ексклюзивному інтерв`ю ВолиньUA бард і композитор Сергій Шишкін.
«Для мене було важливим на цих фестивалях проштовхувати молодь, і особливо з мого містечка. В результаті через нерозуміння і не підтримку середнім класом свого власного фестивалю, який там бачив тільки піар Саганюка, а не наших дітей на нашій сцені, ми фестиваль втратили...», – вважає Сергій Шишкін.

Зі слів Сергія Шишкіна, свого часу прогресивних українських виконавців «...із усіх ефірів виштовхали дурні газпромівські гроші. Ще на початку 90-х сестрам Тельнюк, коли ті поїхали в Росію знімати кліп сказали: «Ви думаєте вам хтось дасть? Та у нас вже по регіонах розписано хто куди зайде і що забере по ефірах та частотах». І це сталося.
«Реванш беруть ті, хто не здався. До прикладу була окрема тенденція в маленькому містечку «Здолбунівський рок-н-рол». З неї вийшов Леон Репета. Були групи «НЗ» («Незаймана Земля»), «Жнива». Так от вони зараз такі собі «старушики» мого віку, зібралися і грають конкретний рок-н-рол. Вони грають, як Old scholl і виглядають, як Old scholl. Леон Репета - з родини дисидентів, пригадую, як ми їхали з другої «Рути», тоді сталося ГКЧП. Він із поїзда на декілька зупинок вийшов раніше і добирався городами, бо нас тоді вже могли зустрічати», – стверджує Сергій Шишкін.

Шишкін розповідає, що в ті часи КДБ «пресувало» прогресивних виконавців.
«Зокрема, гурт «Еней» і Тараса Петриненка – добряче. Та що там говорити. Навіть я був під їхнім контролем на початку 90-х. Сталося це після того, як Богдан Нагайло забрав наші записи з «Оберегу» та почав крутити по «Радіо Свобода». Я сам «Радіо Свобода» не слухав, про це мені сказала людина, яка його слухала по роботі», – додає Сергій Шишкін.

З повним текстом інтерв`ю можна ознайомитися тут.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити