image
 |  0 27 Травня 2021 | 08:32

Фейсбук більше не видалятиме пости про штучне походження COVID-19

Соцмережа Фейсбук більше не видалятиме повідомлення, які стверджують, ніби COVID-19 був створений штучним чином.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на ABC News.

«У світлі нинішніх розслідувань походження COVID-19 і консультацій з експертами у сфері охорони здоров'я ми більше не видалятимемо з наших програм твердження про те, що його створено людиною. Ми продовжуємо працювати з експертами в галузі охорони здоров'я, щоб іти в ногу з мінливим характером пандемії, і регулярно оновлюємо нашу політику в міру появи нових фактів і тенденцій», - цитує видання представника компанії Фейсбук.

У лютому соцмережа оголосила про розширення списку «хибних тверджень», які підлягали видаленню, включивши в нього «спростовані» заяви про COVID-19, зокрема про те, що він «створений штучно».

Як зазначили в компанії, Фейсбук вніс зміни у свою політику, проконсультувавшись із «провідними організаціями охорони здоров'я, включаючи ВООЗ».

Твердження про те, ніби COVID-19 створено руками людини, зокрема в китайському інституті вірусології в Ухані, циркулювали майже від самого початку пандемії. Про це часто говорив і колишній президент США Дональд Трамп.

Цього тижня повідомлялося про доповідь американської розвідки, у якій ідеться про те, що дослідники з Уханьского інституту були госпіталізовані з невстановленим захворюванням ще в листопаді 2019 року.

Тим часом Джо Байден заявив, що попросив спецслужби США «подвоїти зусилля» в розслідуванні походження COVID-19 та підготувати відповідну доповідь за 90 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щеплення українців на польському кордоні з червня. Де робитимуть і на яких умовах?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити