image
 |  4 9 Квітня 2020 | 23:58

Фігурант «плівок ЛЕРОС» Штанько розповів, скільки коштували зустрічі з Денисом Єрмаком

Від $ 5 тисяч коштували зустрічі з братом глави Офісу президента Андрія Єрмака Денисом, зафіксовані на так званих «плівках Єрмака».

Як передає Хвиля , про це в ефірі «4 канали» заявив фігурант відеозаписів, юрист Дмитро Штанько.

«Про голову Офісу президента не йшлося, йшлося платити за зустріч з братом голови ОП ... Від $ 5 тис. До $ 20 тис.», - підкреслив він.

За словами Штанько, він теж кілька разів отримував винагороду з виплачуваних Єрмаку грошей: «Кілька разів у мене гонорар звідти був».

Щодо питання про те, чи платив він податок з цих грошей, Штанько сказав, що «не встиг».

Слід зазначити, що нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос 29 березня оприлюднив відеозаписи, на яких Денис Єрмак нібито обговорює питання призначення людей на державні посади.

Раніше «Хвиля» повідомляла, що Штанько розповів про нібито хабарі, зібраної для вирішення потрібних питань. За його словами, в цілому для Андрія Єрмака була зібрана сума близько 100 тисяч доларів США, яку отримав Денис Єрмак. При цьому самого глави Офісу президента була передана як мінімум десята частина цієї суми, стверджує Штанько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підпис Єрмака в Мінську і тотальний розпродаж посад – ланки одного ланцюжка, – «слуга народу» Лерос

Тим часом, депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Гео Лерос засудив спробу глави ОП Андрія Єрмака зняти з себе підозри в причетності до корупційної схеми.

Нагадаємо, що заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко розповів, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським Єрмак навів кілька аргументів і підтвердив, що не має відношення до скандальних записів, на яких фігурує його брат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знає все і про всіх: Лерос виступив із новими звинуваченнями в сторону Єрмака і Венедиктової

Також повідомлялося, що журналіст Влад Сидоренко заявив, що так звані «плівки Єрмака» могли бути спецоперацією НАБУ, метою якої був зрив мирного процесу на Донбасі.

Як відомо, за два тижні до публікації скандальних «плівок Єрмака» глава Офісу Президента Андрій Єрмак повернувся з Мінська після чергових переговорів в рамках ТКГ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити