image
 |  2 4 Листопада 2019 | 10:10

Фільм про знамените волинське село на Любешівщині показали у Варшаві

Наш земляк із Любешівщини Тарас Веселина побував на перегляді кінофільму «Пофарбоване пташеня» на 35 Warszawski festiwal filmowy, що проходив 11-20 жовтня у Варшаві.

Своїми враженнями Тарас Веселина поділився в мережі Фейсбук.

"Кіно особливо близьке для мешканців Любешівського району , бо значну його частину знімати в селі Сваловичі🌿 і наші люди були акторами і допомагали в різних процесах створення фільму🙌", - йдеться в повідомленні.

«Пофарбоване пташеня» (чеськ. Nabarvené ptáče) — чесько-словацько-український кінофільм чеського режисера Вацлава Маргула, екранізація роману польсько-американського письменника Єжи Косинського «Розфарбований птах»(скопійовано в Вікіпедії). 

▫️Сюжет: прагнучи захистити свою дитину від масового знищення євреїв, батьки відправляють сина до родичів у село десь у Східній Європі. Але тітка хлопчика раптово помирає, й дитина змушена їхати в подорож, і пройти весь шлях через дикий і ворожий світ, у якому працюють лише місцеві правила та забобони. Хлопчик має боротися за виживання, воює з самим собою, бореться за свою душу, за своє майбутнє(скопійовано з Вікіпедії). 

"▫️Враження від побаченого: кінофільм дивитися морально важко👀, дуже багато сцен жорстокості, ворожості, насилля, обману та невігластва! Жінка, яка сиділа поруч моментами плакала👁️. Було дуже шкода хлопчика (головного героя фільму) - доброго, чуттєвого спочатку , який терпів жорстокість, насилля та обман, бачив багато смерті і просто змінювався на очах, щоб вижити☠️. Блище до кінця фільму він вже вміє грабувати, вбивати і розвиває в собі негативні риси характеру, але в ньому залишається добро, мир та надія на краще майбутнє...🦋", - пише користувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особлива дівчинка: у луцькому Будинку маляти живе 3-місячна Марійка з вадами ручок

"Також розповім про хороше: перші 15-20 хвилин фільму розпочинаються з побуту та пейзажів у Сваловичах, коли головний герой живе у своєї тітки і чогось вчиться від неї🌾...У мене були неймовірні відчуття від того, що я перебуваю в великому місті/в іншій країні і дивлюсь на величезному екрані яка чудова природа, побут тієї землі, де народився і де бував у Сваловичах🌿☘️🌀...Це не передати словами💕!Також у фільмі є моменти добра,любові до Бога, допомоги ближньому, яке вони дуже короткі і швидко розвіюються...", - продовжує Тарас Веселина.

▫️Інформація додаткова: коли завершився фільм можна було задати запитання для режисера і отримати відповіді👏 Я занотував собі деяку інформацію з відповідей творця кіно:

• 11 років працювали над стрічкою*

• 3 роки писали сценарій*

• 2 роки добивались прав щоб показувати кіно*

• 1.5 роки знімали: епізод за епізодом/сцена за сценою*

• Використовується міжслов'янська штучна мова*

• Були проблеми з фінансуванням фільму/потрібно було багато грошей 💲, які згодом знайшлися*

Ідея фільму: "Опозиція. Нам не вистачає любові тоді, коли ми у поганому стані/наприклад в стані війни і т.д" - режисер*.

Для чого знятий фільм: "Для того щоб ставити собі запитання про минуле та майбутнє, про розвиток добра та зла. Стрічка дає нам свободу вибору в яку сторону нам рухатися. Кожен може поступати як він того захоче" - режисер*.

" Цей кінофільм - це моя любов!" - режисер*.

"♦️♦️♦️Важливо: так сталося що я поспілкувався з автором стрічки деякий час. Задав свої питання/трошки розповів, звідки я і чому прийшов на перегляд. Задав останнє питання "Чи зможуть ті люди, як були акторами і допомагали вам у Сваловичах подивитися фільм?" Відповідь: "Ми працюємо над тим щоб в Україні його показали". Тобто в Україні планується показ, але, напевно, він буде разовий у Києві на великому екрані. Тому тільки від вашого бажання залежить чи подивитесь ви це кіно🙂!" - зауважує користувач мережі.

🛑🎙️Мета цього посту🎙️🛑

Вацлав Маргул - автор/режисер передавав людям які допомагали йому у наших краях Дякую!Дякую!Дякую! українською мовою🇺🇦!

"Тому мета цього посту - ПЕРЕДАТИ окремим людям це послання 🔔🔔🔔

P.S. Постарався максимально точно розповісти вам цю історію і поділитися інформацією! Будь - ласка ПОВІДОМТЕ людей задіяних в процесі🎙️" - резюмує Тарас Веселина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир-волинські тепловики відсуджують неіснуючий борг у півторарічної дитини (ДОКУМЕНТ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити