image
 |  0 22 Червня 2022 | 17:37

Фінляндія готова до нападу рф

Фінляндія має одну з найсильніших у Європі артилерій, є запас крилатих ракет дальністю до 370 км. При цьому 2% ВВП йде на оборону, що вище, ніж у багатьох країн НАТО.

Про це повідомляє Фокус

Головнокомандувач збройних сил Фінляндії Тімо Ківінен заявив, що країна готова до нападу росії, а місцеві жителі рішуче налаштовані, щоб дати відсіч ворогові. Про це повідомляє Sky News.

"Головна лінія оборони проходить між нашими вухами, що доводиться поточною війною в Україні", — зазначив генерал Тімо Ківінен.

Скандинавська країна має достатній арсенал озброєнь. У 1940-х роках Фінляндії довелося брати участь у двох війнах проти свого північного сусіда. Протяжність прикордонної лінії РФ та Фінляндії становить 1 300 км, через побоювання того, що Росія може піти на військове вторгнення, Фінляндія подала заявку на вступ до НАТО.

Після закінчення Другої світової Фінляндія формувала свої збройні сили. За деякими оцінками, чисельність фінської армії становить приблизно 280 тис. осіб і ще 870 тис. підготовлених резервістів.

Фінляндія не скасовувала обов'язкове проходження військової служби для чоловіків, на що пішли багато країн Заходу після холодної війни. Також Фінляндія має в своєму розпорядженні одну з найсильніших у Європі артилерій, у неї є запас крилатих ракет дальністю до 370 км.

Фінські бомбосховища

2% фінського ВВП йдуть на оборону — вище, ніж у багатьох натовських країн.

Фінляндія давно готувалася до потенційного вторгнення — крім формування армії, у містах будувалися укріплені бомбосховища для захисту мирного населення. Наприклад, із типового старого фінського басейну протягом доби можна злити всю воду — і він перетвориться на бомбосховища місткістю до 4 000 жителів.

Бомбосховище у Фінляндії

У таких комплексах є система фільтрації повітря, яка може захистити від хімічних, біологічних і радіологічних елементів. Коридори у сховищах звивисті — для більшого захисту від вибухової хвилі.

Радянсько-фінська війна

За 105 днів "зимової війни" втрати СРСР убитими становили приблизно 127 тис. осіб, ще 246 тис. отримали поранення, контузію, а також обмороження важкого та середнього ступеня. Фінська сторона втратила приблизно 26 тис. військовослужбовців, 43,5 тисячі були поранені.

Раніше Фокус повідомляв, що у Фінляндії проаналізували північні бази ЗС Росії. Результати OSINT-дослідження показали, що в Росії по суті немає живої сили для наступу на Фінляндію. Бо тисячі солдат із північних гарнізонів поїхали в Україну. Більшість військових баз напівпорожні.

Нагадаємо, що президент Фінляндії заявив, що Росія застосовує в Україні зброю масового знищення. Саулі Нійністе звернув увагу на те, що ЗС РФ застосовують потужні термобаричні снаряди, які, по суті, належать до категорії зброї масового знищення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Майдані Незалежності попрощалися з керівником "Легіону Свободи" Олегом Куцином (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити