image
 |  2788 9 Червня 2024 | 23:31

Фірма депутата Волиньради ремонтуватиме сільську вулицю за 900 тисяч

Колодяжненська сільрада Ковельського району замовила поточний ремонт дорожнього покриття частини вулиці Толока в селі Уховецьк. Підряд на виконання робіт отримала компанія «Ідея», що належить дружині депутата обласної ради Віктора Козака.

Інформація про тендер оприлюднена у системі публічних закупівель «Prozorro», - пише Сила правди.

Відкриті електронні торги щодо ремонту ділянки дороги на вулиці Толока у селі Уховецьк Ковельського району відбулися 2 травня.

Участь у тендері взяли приватне підприємство «Роудіз» з Луцького району і товариство з обмеженою відповідальністю «Ідея», що зареєстроване у Ковелі. Остання фірма і перемогла з ціновою пропозицією у 844,6 тисячі гривень, що на 142 тисячі гривень дешевше, ніж пропозиція іншого учасника – 986,6 тисячі гривень.

10 травня 2024 року сільрада підписала договір з підприємством «Ідея» про надання послуг. Згідно з цим документом, виконавець має прогрейдерувати дорогу, ущільнити ґрунт котками і насипати 15-сантиметровий шар щебеню. Як розповіла відповідальна за закупівлі працівниця сільради Людмила Марчук, йдеться про ремонт відрізку дороги у 405 метрів. Загалом протяжність вулиці Толока сягає майже двох кілометрів.

Роботи мають завершити до 31 серпня 2024 року.

Підприємство «Ідея» було створене у 2003 році і є сімейним бізнесом Віктора Козака – депутата Волинської обласної ради нинішнього та двох попередніх скликань. Наразі власницею фірми вказана його дружина Мирослава, а сам депутат є керівником підприємства. Фірма почала активно отримувати бюджетні замовлення ще з 2016 року. Це відбулося після призначення Віктора Козака у 2015 році головою Ковельської районної державної адміністрації. На період роботи в органах влади він припиняв керівництво фірмою.

Компанія «Ідея» є частим підрядником на ремонтах та будівництві доріг у Ковелі. За даними аналітичного ресурсу Сlarity project, з 2021 року фірма отримала від управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Ковельської міської ради замовлень щонайменше на 99 мільйонів гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити