image
 |  2 11 Січня 2021 | 09:36

Флешмоб #DeleteFacebook: Ілон Маск порадив користуватися Signal, – що сталося?

Гендиректор Tesla і SpaceX Ілон Маск, якого визнали найбагатшою людиною світу, порадив своїм підписникам використовувати месенджер Signal. Він також висловився про флешмоб #DeleteFacebook та нову політику конфіденційності WhatsApp.

Про це повідомляє «24 канал».

Мільярдер негативно відреагував на нововведення, які збирається впровадити WhatsApp: .

«Використовуйте Signal», – написав Маск на своїй сторінці в Twitter.

Торік американський комедійний актор і режисер Саша Барон Коен різко висловився про Facebook та його главу Марка Цукерберга.

«Ми не дозволяємо одній людині контролювати воду для 2,5 мільярда людей. Ми не дозволяємо одній людині контролювати електрику для 2,5 мільярда людей. То чому ж ми повинні віддавати одній людині контроль над інформацією для 2,5 мільярда людей? Facebook має регулювати держава, а не якийсь імператор», – написав Коен у своєму Twitter.

Маск відреагував на слова актора, написавши у відповідь лаконічне:

«#DeleteFacebook. Це відстій».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війни Трампа і соцмереж: Twitter назавжди заблокував Трампа, Google видалив «Трампову» соцмережу

Зауважимо, недовіра до соціальної мережі спричинена низкою скандалів навколо поширення фейковий новин, витоків інформації та використання конфіденційних даних користувачів.

Нова політика конфіденційності WhatsApp

Нещодавно WhatsApp докорінно змінила політику конфіденційності. Нововведення набудуть чинності 8 лютого. Дані користувачів, які примусово передаватимуться Facebook:

– реєстраційна інформація про обліковий запис, зокрема номер телефону;

– дані про транзакції та послуги;

– деталі про взаємодію користувача з іншими людьми;

– інформація про мобільні пристрої користувачів та IP-адреси.

Відзначається, що користувачі постануть перед вибором: прийняти нові умови, або відмовитися від використання месенджера.

Крім того, 7 січня 2021 року підприємець опублікував жартівливе повідомлення про те, що запуск TheFacebook для оцінки фотографій студенток викликав ефект доміно і призвів до захоплення Капітолію.

Месенджер Signal: що відомо?

Signal – додаток для обміну повідомленнями та інтернет-телефонії з вільним і відкритим вихідним кодом. Основний акцент – конфіденційність і безпека.

«Signal і Telegram є кращою альтернативою, якщо ви турбуєтеся про свою конфіденційність», – переконаний редактор TechCrunch Майк Бутчер.

Представник компанії розповів The Verge, що після поради Маска кількість нових користувачів месенджера почала стрімко зростати. Це призвело до затримок при верифікації телефонних номерів у кількох операторів стільникового зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск зібрався купити німецьку компанію, щоб «друкувати» вакцину від COVID-19, – ЗМІ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити