image
 |  2 25 Липня 2019 | 14:38

Фонтан у центрі Луцька з’явиться у 2019 році

У цьому році на Театральній площі Луцька з’явиться фонтан, хоча саму площу реконструюватимуть у наступному році.

Про це повідомили у Луцькій міськраді.

У 2020-му році Театральний майдан Луцька зазнає реконструкції. З цього приводу відбулася нарада під головуванням радника міського голови Ігоря Поліщука. Участь в її роботі взяли заступник міського голови Костянтин Петрочук, головний архітектор міста Веніамін Туз, в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк. Також до обговорення цього серйозного проекту долучили сучасних архітекторів Олеся Лупія та Левка Давидюка, які мають новаторське та сучасне бачення.

Учасники наради обговорювали концепцію, яку напрацювали в архітектурній майстерні “Балан та Стельмащук”. Оскільки реконструкція головної площі міста робиться не на один десяток років, тому її вирішили допрацювати та внести корективи.

Місто має декілька концепцій реконструкції Театрального майдану, а щоб визначити найкращу з усіма поправками, нині тривають професійні дискусії та фахові обговорення. До реалізації найкращої концепції приступлять наступного року. В той же час, ремонт фонтану на майдані розпочнуть робити цьогоріч.

Читайте також: У Луцьку пройде Чемпіонат України з Легкої атлетики

 Головний архітектор міста Веніамін Туз зазначив, що в містобудівному плані реконструкція майдану дуже складна річ, адже його оточує величезний набір будівель.

Архітектори зауважили, що важливо розуміти, як в майбутньому буде експлуатуватися майдан, адже необхідно опрацювати напрямки руху громадян. За їх словами, варто зробити зелений деревний бар’єр, який відділить площу від активного перехрестя проспекту Волі та вулиці Винниченка. Разом з тим, об’єкти різних епох та різної складності, які розміщенні на майдані, необхідно підвести під єдиний стиль, щоб утворилась цілісна картина.

До вподоби митцям проект плоского сухого фонтану з функцією амфітеатру. Вони вбачають його і як місце під сцену для різноманітних концертів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити