image
 |  0 3 Серпня 2021 | 14:49

Фотозвіт як в Торчині ярмаркували на вихідних

31 липня в селищі Торчин відбувся великий театралізований фестиваль під назвою “Торчинський ярмарок”. Для мешканців волинського містечка така подія була справжнім подарунком до Дня селища, яке традиційно відзначається в липні. Адже саме в липні 1540 року Торчин отримав Магдебурзьке право, яке назавжди змінило його долю, перетворивши Торчин в потужний ремісничий та торгівельний центр.

Організатори поставили собі за мету нагадати про давню історію Торчина, його музей, дослідника Григорія Гуртового та привернути увагу до давніх традицій ярмаркування на Волині.

Під час театралізованого дійства активно були задіяні актори луцького незалежного театру “ГаРмИдЕр”. Його керівниця Руслана Порицька була авторкою сценарію заходу. 

Волиняни гучно підтримували оплески виступи театру на ходулях Highlights, гуртів «Ярра», «ЯгОди» та «The Doox».

І дорослим і малим запам`ятались виступи фольклорних колективів Родинне перевесло (с. Веселе) та Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос».

Зачарував автентичною музикою на центральній площі Торчина Андрій Ляшук, знаний реконструктор-лірник з Рівного.

Усіх бажаючих на фестивалі чекала смачна фуд-зона із різноманіттям смаколиків.

Незабутніми були виступи Дому історичного танцю «Тартан» (Ужгород) та Театральної майстерні «ДогориДриґом» (Луцьк).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повалені дерева та зруйнована огорожа: неподалік Луцька вирувала негода

Екскурсію Торчином для усіх бажаючих провів історик Олександр Мельник, а історикиня Тетяна Яцечко-Блаженко під час лекції розповіла про традиції ярмаркування в Торчинській громаді.

Театралізований фестиваль "Торчинський ярмарок" було реалізовано в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Державного агентства розвитку туризму. Організаторами події є ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль» та Торчинська громада. Активно підтримали ідею фестивалю компанія Nestlé, ініціативна група виробників "Багатий Бодня" ТА Волинська обласна рада. Театралізація події від незалежного театру «ГаРмИдЕр».

Маємо надію, що ідея проведення фестивалю в Торчині буде не разовим заходом, а щорічною традицією.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити