image
 |  9 2 Жовтня 2018 | 10:23

Франківськ - перше місто в Україні, де за проїзд можна розрахуватися SMS-кою

В комунальному транспорті Івано-Франківська (автобусах та тролейбусах) відтепер можна оплатити проїзд через SMS-повідомлення на короткий номер.
Про таку інновацію в соцмережі повідомив міський голова Руслан Марцінків.
«Сьогодні ми стали першим містом в Україні, де з'явилася можливість оплатити проїзд у комунальному транспорті за допомогою sms. Для того, щоб отримати такий квиток, достатньо відправити повідомлення з кодом маршруту на номер 877 і дочекатися підтвердження. Вартість залишається незмінною та зберігається пільговий проїзд для студентів. Це просто, сучасно та зручно. А розвиток комунального транспорту та розширення сервісів - одне з основних завдань для міста.
Приємно, що втілювати їх в транспорті КП «Електроавтотранс» ІФ відгукнувся мобільний оператор «Київстар». Сьогодні ми підписали Меморандум про співпрацю. Переконаний, що це тільки початок впровадження сучасних послуг для жителів Франківська», - повідомив мер Івано-Франківська свободівець Руслан Марцинків.

Вслід за Франківськом таку ініціативу хочуть впровадити у Вінниці.
Читайте також: У Луцьку водій вигнав дитину з маршрутки через надірвану купюру
Нагадаємо, що 5 вересня, на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради ухвалили рішення про безготівкову плату за проїзд у тролейбусах та маршрутних таксі.
Програма передбачає здійснення безготівкової оплати проїзду в маршрутних автобусах та тролейбусах за допомогою валідаторів, які працюватимуть в режимі «онлайн». Запропонована програма вартуватиме 48,5 мільйонів гривень.
Запровадити такий проект у Луцьку планують протягом 2018-2019 років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити